landkaarten

In de artistieke landkaARTen ontdek je waar kunstonderwijs over gaat. Leerlingen en leraren banen zich een route doorheen deze gebieden. De artistieke wereld breekt open. Je eigen routes vinden is een essentie van kunstonderwijs. Leerlingen en leraren volgen daarbij geen voorgeschreven pad. Ze vertrekken, kiezen een richting en banen zich een weg. Het traject is een hoogstpersoonlijke expeditie. 

Onderweg ontstaan er knooppunten, oversteekplaatsen, weidse uitzichten en grenzen. Rustplaatsen laten leerling en leraar stilstaan om vooruit en achteruit te kijken. De afgelegde weg wordt dan overschouwd en er worden plannen gemaken voor de toekomst. Het heeft iets van een processie: het doel ligt in de route zelf. Wat onderweg gebeurt, is de essentie. 

Maar ook waakzaamheid is geboden. Hoe meer de weg gebaand wordt, hoe sneller ze wordt. Dat is comfortabel maar houdt ook gevaren in. Eenmaal gebaand, is een route dwingend en wordt het moeilijker om platgetreden paden te verlaten. 

Landkaart vakmanLandkaart kunstenaarLandkaart onderzoekerLandkaart performerLandkaart samenspelerLandkaart unieke ikLandkaart globaal

NIEUW

INVULBAAR

Wil je graag je eigen artistieke landkaarten invullen? De keuzes van je academie zichtbaar maken? Dat kan met invulbare landkaarten in powerpoint.

LANDKAARTEN MET VIER ARTISTIEKE COMPETENTIES

Landkaarten met enkel de kernen en veel ruimte voor eigen invulling: samenspeler kunstenaar performer vakman onderzoeker

LANDKAARTEN VAN DE LEERPLANNEN

Landkaarten met de doelen van het leerplan Kunstig Competent podiumkunsten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s