10 jaar

Kunstig Competent bestaat tien jaar. Wat begon als een kleine vrijplaats voor nieuwe evaluatiepraktijken in het DKO groeide uit tot een breed gedragen kijk op (deeltijds) kunstonderwijs.

Kunstig Competent werd meer dan een project over evalueren. Het project gaf enerzijds een vocabularium aan dingen die we al deden en waar we ook heel fier op mogen zijn. En het daagde ons anderzijds uit om thema’s te verkennen die we minder in de vingers hebben. Academies legden praktische beslommeringen even naast zich neer om na te denken over wat belangrijk is in kunstonderwijs. Er werden leerplannen en materialen ontwikkeld die aandacht besteden aan de doelen, de aanpak in de klas en de evaluatie. 

Bij alle acties stelden we ons telkens de vraag of we trouw bleven aan onze uitgangspunten: ontwikkelingsgericht werken, inzetten op een brede artistieke vorming en een gezonde mix van sturing en vrijheid voor de academie en de leraar-kunstenaar. 

Dit tiende jaar is ook een reflectiejaar. We blikken terug, onderzoeken waar we staan en maken plannen voor de volgende tien jaren. 

3 gedachten over “10 jaar

  1. Ik feest mee en zeg ‘van harte dank j(ulli) e wel’ voor de waardevolle bijdrage aan de groei van het DKO, en ook ‘go go go’!

  2. Van harte! Ik wens jullie nog vele jaren kunstzinnige competenties toe! Blijf bewegen, zoeken en roeren. Het inspireert me! Groet uit Holland/ Zeist van Ruut

  3. Van harte proficiat beste Erik Schrooten en Luk Bosman voor wat jullie dankzij jullie doorzetting hebben bereikt. Kunstig Competent heeft het deeltijds kunstonderwijs in beweging gezet en gered van stagnatie op vele vlakken. Hopelijk blijft KC iedereen aanzetten tot reflectie over kunsteducatie en evaluatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s