Overdrijven

nutella-furious-pete1-750x400.jpg

Hoe leren ouders hun kinderen nieuwe woordjes? Ze rekken de klank en leggen extra nadruk. Ze oooooverdrijven. Het is interessant om deze beproefde methode ook op de academie toe te passen.

Als je iets nieuws moet leren, leg het er dan dik op. Moet je hard aan de snaren trekken, doe het met alle macht. Wil je iets duidelijk vertellen, doe het dan overdreven theatraal. Wie het groot oefent, kan het altijd ook kleiner maken. Kan je de volumeknop op 10 zetten? Dan is ook op 2 of 4 geen probleem. Omgekeerd is een stuk moeilijker.

 

2 gedachten over “Overdrijven

    • Oei oei,overdrijven is een van de basisoefeningen om een werk voor piano in balans te krijgen Dit is weer zo basic dat we deze verhalen mooi vinden maar ons als onbekwame en niet nadenkend leraars piano voelen.Of,bestaat de hiërarchie in de instrumentenwereld dan toch op alle vlakken en is dit geen algemene informatie?

      .”Dit is een mooie” is dan ook weer een van die meestal nietszeggende in de mode geraakte sloganuitspraken voor mij.”😉Miekeb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s