Moed en vertrouwen

Naamloos.jpg

Moed en vertrouwen. Dit zijn twee zaken die musicoloog en leraar MCV Lieven van Ael van zijn leerlingen vraagt. Moed om de eigen comfortzone te verlaten en nieuwe artistieke werelden te ontdekken. En vertrouwen in de leraar dat die je veilig en deskundig loodst naar interessant artistiek werk: kijk, hier is iets waarvan ik denk dat het voor jou de moeite waard is om er aandacht aan te besteden.

Vanuit deze afspraken kunnen er boeiende trajecten ontstaan. Met een engagement langs twee kanten: de leraar doet er alles aan om de leerling doelgericht te begeleiden. En de leerling beantwoordt deze inspanning met de intentie om met een open mind te grasduinen in het canon van de kunsten.

Geven en nemen op zijn mooist.

6 gedachten over “Moed en vertrouwen

  1. Ik ben, als collega en vriend van Lieven, ontroerd door deze tekst. Lieven is een oorspronkelijke denker en de meest inspirerende en integere pedagoog die ik ken. Zijn tijd mijlen vooruit.

  2. De leraar die jou meeneemt in het huis-met-vele-kamers dat de wereld van het artistiek onderwijs is, die ergens een deur open doet en vraagt: “Heb je hier al ‘es gekeken? Kom, laat ons samen gaan zien wat daar allemaal te beleven valt”…

    Blij dat Lieven in ons team zit!

  3. Moed en vertrouwen zijn de fundamenten voor elke gezonde ontwikkeling. Respect voor mijn collega en ex-docent, waar ik nu nog wat kan opsteken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s