Niet jouw stijl?

mondriaan.jpg

Leerlingen hebben snel een oordeel klaar over een werk dat je hen aanreikt : niet mooi, saai, te klassiek, niet mijn stijl… Een lerares dans heeft een scherpe repliek klaar als ze weer zo’n opmerking hoort: eerst ga je hier hard op studeren en dan bespreken we opnieuw of dit wel/niet jouw ding is.

Ze maakt een stevig punt: eerst leren kennen, erop wroeten en dan pas oordelen.

Een gedachte over “Niet jouw stijl?

  1. Jongeren zijn nu eenmaal nogal snel in hun oordeel, en zo is de maatschappij, die al te snel kunstwerk samen met de kunstenaar verwerpt. Iets kritisch bespreken, leidt tot groei. Geen betere plaats dan het kunstonderwijs om die vaardigheid aan te moedigen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s