Struikelende feedback

20161101113007_cotthem7.jpg

Prachtig hoe sommige leraren traag en zoekend feedback formuleren.

Ze struikelen…

over…

 

hun woorden…

zwijgen even…

 

 

om het…

 

juiste woord…

te zoeken.

Daarna excuseren ze zich. Omdat hun gedachten er zo onhandig en moeizaam uit kwamen. Maar het tegendeel is waar. Ze belichamen bedachtzaamheid, nuance en zorgvuldigheid…

… de aarzeling van hun gedachten geeft speelruimte aan verbeelding.

3 gedachten over “Struikelende feedback

  1. Woorden worden gewikt en gewogen. Gelukkig voor mij kan het in mijn moedertaal zodat ik naar de juiste nuances kan zoeken. Uren, dagen doe ik er over in de hoop dat ik met een juiste formulering de leerling kan motiveren. Het vraagt veel concentratie, creativiteit en tijd, want ik ben geen woordkunstenaar. Helaas, na 30/06 zijn al mijn inspanningen verdwenen van Dko3 en kan ik de volgende keer weer helemaal van nul herbeginnen. Dat is demotiverend. Ik had liever de evaluaties en evolutie van de voorbije jaren ook kunnen raadplegen, de leerlingen trouwens ook. Evolutie op lange termijn zien. Hoera voor de digitalisering?

  2. inderdaad een fantastische gedachte om zo te kunnen werken met mensen, alleen jammer dat het nieuwe decreet (eigenlijk vooral de groeperingsnormen) ons daar de tijd niet meer voor geeft…..

  3. De aarzeling van de gedachte geeft speelruimte aan de verbeelding…wat een mooie manier om de DKO-‘werkplek’ te beschrijven!
    Dirk Ooms

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s