Nieuw instrument

uitdagingSinds vorig jaar ben ik gestart met een nieuw instrument. Ik bespaar u de details: welk instrument, waar en bij wie. Dat het fijn is, wil ik wel graag meegeven. En dat mijn leraren dat geweldig doen ook.

Een echte aanrader. Al is het maar om opnieuw te voelen wat leerlingen elke week voelen. Heb ik genoeg gestudeerd? Zal het ook lukken in de les? En waarom ging het thuis wel en nu in de les niet? En zal ik zenuwachtig zijn voor het examen?

Maar vooral het gevoel van niet kunnen heeft me bezig gehouden. Elke week een nieuwe uitdaging, een nieuwe drempel waar je over moet. In zo’n modus zitten onze leerlingen elke dag. Op school én op de academie. Altijd weer vallen en opstaan. Het doet me milder kijken.

Vele collega’s kunstonderwijs leggen een gelijkaardig artistieke parcours af: leraren woord of beeld die muziek studeren en omgekeerd. En leraren dans die in schilderkunst een nieuwe passie vinden.

Het maakt je eigen onderwijspraktijk rijker. De leraar die model staat voor een brede artistieke vorming.

Gratis kunstonderwijs voor alle leraren DKO!

3 gedachten over “Nieuw instrument

  1. Nochtans, wie zich nog verder wil bekwamen of laten inwijden in een nieuw instrument, kan geen gebruik meer maken van opleidingscheques?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s