Hoe gaat het?

live-online-lessen-thuis.jpg

Vandaag start ik met online gitaarlessen op de lesuren waarop mijn leerlingen normaal les hebben. Op de uitnodiging die ik vijf weken geleden verstuurde om filmpjes te posten, een online les te vragen, partituren en feedback te vragen, reageerden sommige leerlingen enthousiast. Maar van anderen hoorde ik weinig, van enkelen zelfs niets. Daarom ontstond de noodzaak om een belangrijk ritueel terug op te pakken: een wekelijks vast lesmoment. Met elke leerling ga ik 20 minuten via één platform aan de slag. Een keuze voor eenvoud en regelmaat.

Mijn startvragen heb ik al klaar: En hoe gaat het? Wat heb je de afgelopen tijd gedaan? Want onze leerlingen hebben toch wel wat meegemaakt. Ik ben benieuwd naar hun verhalen en bezorgdheden.

En dan gaan we voorzichtig aan de slag met nieuw materiaal (zoals onze minister vraagt). Voorzichtig, want ook dat hebben we collectief de afgelopen weken geleerd: doordrammen of met een te grote ambitie erin vliegen werkt nu niet. Slimme keuzes maken is het devies.

Horen en zien we elkaar goed? Hoe gaat het? En wat gaan we nu oppakken? Meer moet dat deze week niet zijn.

3 gedachten over “Hoe gaat het?

  1. Zijn we dan niet op dag 1begonnen met online les? Kinderen zijn hun hele structuur kwijt….vandaar dat ik begon van dag 1 en ook in de paasvakantie (want voor onze leerlingen zijn nu alle dagen hetzelfde en op n gegeven moment ook saai…)met online les. Ouders en leerlingen zijn dankbaar en enthousiast…..vanaf dag 1 zijn onze leerlingen het waard nog extra tijd te krijgen….laten we geen corona luie tijd creeren…..

  2. Ik vind dit een zeer waardevolle tip, Erik. Zelf ben ik vanaf de eerste week wel de structuur blijven aanhouden om de reden die je aanhaalt. Maar zoals je ook schrijft, werkt doordrammen nu niet. Ik zag gisteren een filmpje van iemand die heel de tijd balletjes aan het gooien was naar een kind in de hoop dat het mee zou spelen. De man bleef maar gooien en het kind bleef maar onbeweeglijk staan kijken. Iemand schreef erbij: “me and my students”. Ik vond dit beeld heel treffend. In deze tijd is het bevragen eerder aan de orde. Hoe gaat het? Is er momenteel nog muziek in je leven? Heel basic, maar to the point. Ik wens je fijne contactmomenten.

  3. basic natuurlijk, maar dat is toch wat je altijd doet? opvolgen ja. maar aub, laten we ook nog iets aanreiken waarmee je wat kan? waarmee je perspectief hebt op iets nieuws, iets interessants, iets wat je weer verder doet denken, evolueren, en nieuwe deuren opent????of gaat de hele wereld gewoon stilstaan omdat er een virusje is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s